Rapid Solution

3D Štampa SLA

3D štampa SLA, Stereolitografija (SLA) je najčešći proces 3D štampanja od smole. 3D Štampa SLA postao je veoma popularan zbog svoje sposobnosti da proizvodi visokoprecizne, izotropne i vodonepropusne prototipove i delove za krajnju upotrebu. U nizu kvalitetnih i naprednih materijala sa finim karakteristikama i glatkom površinom završnice u odnosu na ostale vrste izrade.

Kontaktirajte nas

Stereolitografija pripada porodici aditivnih proizvodnih tehnologija poznatih kao fotopolimerizacija u kadi. Obično poznata kao 3D štampanje smole. Sve ove mašine su izgrađene po istom principu koristeći izvor svetlosti laser ili projector za očvršćavanje smole.Glavna fizička diferencijacija leži u rasporedu osnovnih komponenti. Kao što su izvor svetlosti, platforma za izgradnju i rezervoar smole.

SLA delovi imaju najveću rezoluciju i tačnost, najoštrije detalje i najglatkiju završnu obradu površine od svih tehnologija 3D štampanja. Ali glavna prednost stereolitografije leži u njenoj dostupnosti I brzini.

Proizvođači materijala kreirali su inovativne formulacije SLA smole sa širokim spektrom optičkih, mehaničkih i termičkih svojstava. Odgovaraju onima standardnih, inženjerskih i industrijskih termoplasta kao i ostalo.

Napredak u 3D štampanju nastavlja da menja način na koji preduzeća pristupaju izradi prototipa i proizvodnji delova. Kako tehnologija postaje pristupačnija, i hardver i materijali napreduju kako bi odgovarali tržišnim prilikama i zahtevima. Dizajneri, inženjeri i dalje integrišu 3D štampanje u rad kroz razvojne cikluse. U svim industrijama, 3D štampa pomaže profesionalcima da smanje troškove spoljnog angažovanja, brže ponavljaju, optimizuju proizvodne procese. Pa čak i da otključaju potpuno nove poslovne modele kojim ostalim mašinama nije moguće odraditi.

3D štampanje SLA

3D štampa SLA, Stereolitografija 3D štampanje posebno je pretrpelo značajne promene. Danas SLA štampači malog formata proizvode industrijski kvalitet, po znatno pristupačnijim cenama i sa nenadmašnom svestranošću u odnosu na CNC usluge.

Prednosti 3D štampe SLA uključuju visoku preciznost, detaljnost i mogućnost izrade objekata sa složenim geometrijama. Takođe, ova tehnika omogućava izradu delova sa veoma glatkim površinama, što je čini popularnom u industrijama poput medicine, dizajna nakita, inženjeringa i proizvodnje prototipova. Međutim, materijali za 3D štampu SLA su obično skuplji u poređenju sa drugim tehnikama štampe, a sam proces može biti sporiji zbog potrebe za stvrdnjavanjem svakog sloja laserskom svetlošću.